O PROJEKTU

Naziv projekta: Doživjeti stotu, UP.02.2.1.08.0165
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Vrijednost projekta: 426.320,72 kune
Nositelj projekta: Grad Slatina
Partneri projekta: Dijabetička udruga Slatina, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina
Trajanje projekta:12 mjeseci

AKCIJE TRIJAŽE


javnozdravstvene akcije mjerenje tlaka, šećera, kolesterola i triglicerida, te procjena kardiovaskularnog rizika. U sklopu projekta, u mjesnim domovima, održat će se 10 akcija trijaže s ciljem mini kontrole zdravlja građana. Medicinski tim čini 5 osoba.

RADIONICE NORDIJSKOG HODANJA


tehnika hodanja sa štapovima s ciljem aktiviranja gornjeg dijela i povećanja kondicijske i zdravstvene učinkovitosti. Nordijsko hodanje uključuje ruke, ramena, prsa i leđa, naizmjenično kontrahirajući i istežući 90 % muskulature tijela, a ujedno rasterećuje zglobove donjeg dijela tijela, što za mnoge znači povratak hodanju kao osnovnom obliku kretanja i tjelovježbe. Odvijat će se 10 puta u suradnji s Udrugom za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV.

EDUKACIJE PRVE POMOĆI


koje će se provoditi jednom mjesečno tijekom trajanja projekta u suradnji s medicinskim osobljem i volonterima Crvenog križa.

EDUKACIJE SAMOPREGLEDA DOJKI


koje će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja projekta od strane liječnika obiteljske medicine gdje će svi zainteresirani sudionici moći naučiti više preventivnom samopregledu.

ŠKOLA NEPUŠENJA


namijenjena je završnim razredima osnovnih škola kao i prvim i drugim razredima srednje škole te ostalom zainteresiranom građanstvu.

PSIHOLOŠKE RADIONICE ZA ŽENE OBOLJELE OD KARCINOMA DOJKE


namijenjene svim ženama i članovima obitelji s ciljem mentalnog osnaživanja žena koje prolaze kroz liječenje ili su završile liječenje. Ovu aktivnost provodi Udruga SVE ZA NJU u obliku dvodnevnog predavanja.